Bölöni weet waarom Stanciu niet kan overtuigen bij Anderlecht

Bölöni weet waarom Stanciu niet kan overtuigen bij Anderlecht

11-11-2017 15:15
1

Het gaat niet zo goed met Nicolae Stanciu. De Roemeense recordaankoop van Anderlecht kan zich maar niet doorzetten bij de landskampioen. Hij en zijn manager, Anamaria Prodan, sluiten een vertrek bij paars-wit dan ook niet uit.

Landgenoot en Antwerp-coach Laszlo Bölöni gaf zijn kijk op de situatie van Stanciu. "Ik heb hem en Alexandru Chipciu heel graag, maar ik denk niet dat zij gemaakt zijn voor het Belgische voetbal”, zegt hij aan DigiSport. De ex-coach van Standard Luik kent het Belgische voetbal al door en door, waardoor hij dergelijke spelers best goed kan inschatten.

Beide spelers hebben volgens Bölöni zeker genoeg kwaliteiten, maar het is eerder een kwestie van karakter. "Ze maakten zeker geen verkeerde keuze want het is goed vertoeven in België, maar ze hebben allebei te weinig persoonlijkheid om hun kwaliteiten te kunnen tonen. Internationals die bij Anderlecht aankomen moeten er meteen belangrijk zijn."

De situatie van Stanciu wordt toch stilaan zorgwekkend. Roemeense media begrijpen absoluut niet dat hij niet aan spelen toekomt bij paars-wit. Ze leggen de schuld dan ook bij de Belgische landskampioen. In het verleden werd wel al duidelijk dat Stanciu mentaal niet zo stevig op zijn poten staat, de waarheid ligt allicht in het midden.