Enfant terrible haalt slag thuis: lagere straf na dollemansrit in bebouwde kom

Enfant terrible haalt slag thuis: lagere straf na dollemansrit in bebouwde kom

10-11-2017 17:33
4

Yassine El Ghanassy heeft goed nieuws gekregen. De flankspeler van Nantes FC kreeg eerder door een Brugse politierechtbank een zeer zware straf opgelegd na een krankzinnige autorit. In beroep heeft hij nu strafvermindering gekregen.

In september 2016 werd El Ghanassy in Oostende geflitst aan een snelheid van liefst 105 kilometer per uur ... in de bebouwde kom. Aangezien de voormalige Rode Duivel al ettelijke keren voordien in aanraking kwam met het gerecht vanwege roekeloos rijgedrag, greep de rechter zwaar in. Een totale boete van 6.600 euro, de vernietiging van zijn rijbewijs én een inbeslagname van zijn Porsche waren zijn deel.

El Ghanassy was bij dat vonnis echter niet aanwezig en tekende daarom beroep aan. Dat heeft haar vruchten afgeworpen. Een andere rechter bracht de boete terug tot 3.600 euro en gaf El Ghanassy bovendien zijn wagen terug. De Porsche zal wel voorzien zijn van een wielklem, zodat hij niet meer gebruikt kan worden tot de voetballer zijn straf heeft uitgezeten. El Ghanassy is momenteel actief voor het Franse Nantes en kwam eerder uit voor onder meer AA Gent en KV Oostende.