Doet België mee voor WK-winst? Dat is dodelijk voor de tegenstander

Doet België mee voor WK-winst? "Dat is dodelijk voor de tegenstander"

10-11-2017 14:00
1

De Rode Duivels maken zich op voor het WK van komende zomer. Roberto Martinez is volop bezig met het maken van een definitieve selectie van 23 spelers. In Rusland wordt het maar eens tijd dat de gouden generatie meedoet voor de prijzen. Chris Van Puyvelde, technische directeur van de voetbalbond, ziet het alvast zitten.

"In Brazilië beheerste de ploeg de 'killing fields' onvoldoende, en ook nog niet op het EK, toen Wales óns afmaakte in plaats van omgekeerd - al moet iedereen intellectueel eerlijk blijven en toegeven dat de blessures en schorsingen toen heel ongelukkig vielen", opent hij in Het Laatste Nieuws.

Toch zag Van Puyvelde de Rode Duivels heel wat progressie maken. "Maar... something is moving. Toen we in Griekenland speelden, zat ik hoog in de tribune naast de delegatie van mijn ex-club Olympiakos. De voorzitter zei na afloop: 'Jullie maken 0-1, Griekenland stelt meteen gelijk en onmiddellijk daarop slaan jullie wéér toe. Da's dodelijk voor de tegenstander."

De juiste spirit
Niet enkel in Griekenland lieten de Belgen een goede indruk na. "Hetzelfde gebeurde in Bosnië, waar zij 3-3 maken en wij één minuut later de 3-4 scoren. Ga maar na: alle grote ploegen zijn baas over 'minuut 88', heel vaak een sleutelmoment in een wedstrijd."

Ook de ingesteldheid van de selectie doet de technisch directeur hoopvol toeleven naar aankomende WK. "En nóg iets dat mij bijzonder tevreden stemt: gedurende heel de campagne toonde de ploeg zich bijzonder professioneel. Toen het 3-0 of 4-0 stond tegen landen als Estland en Cyprus wilden de spelers nóg meer en stopten ze niet met voetballen. Da's de juiste spirit", besluit hij.