Play-offs WK: Kroatië kan tickets boeken, Noord-Ierland wordt zwaar benadeeld

09-11-2017 22:58
2

Kroatië lijkt de tickets naar Rusland te kunnen gaan boeken. De heenwedstrijd in de play-offs tegen Griekenland werd overtuigend met 4-1 gewonnen. Ook Zwitserland deed goede zaken.

Griekenland - Kroatië 4-1
Kroatië werd veroordeeld tot het spelen van play-offs, omdat het land in Groep I achter groepswinnaar IJsland eindigde. De Kroaten beleefden een gemakkelijke avond tegen Griekenland. De ploeg van bondscoach Zlatko Dalic stond na negentien minuten al op een comfortabele 2-0 voorsprong. Luka Modric (penalty) en Nikola Kalinic haalden de trekker over. Via Sokratis Papastathopoulos kon Griekenland iets terug doen, maar enkele minuten later sloeg Kroatië via Ivan Perisic opnieuw toe. In de tweede helft bepaalde Andrej Kramaric de eindstand op 4-1. De return wordt komende zondag gespeeld.

Noord-Ierland - Zwitserland 0-1
Ook Zwitserland heeft zichzelf een goede uitgangspositie verschaft met het oog op de return. In Belfast werd Noord-Ierland met 0-1 verslagen. De goal werd vanaf de penaltystip gemaakt door Ricardo Rodríguez, maar daar ging wel een uiterst discutabel moment aan vooraf. Scheidsrechter Ovidiu Hategan besloot om Zwitserland in de tweede helft een strafschop toe te kennen, maar de grote vraag is of het er een was. Het buitenkansje werd in ieder geval benut door Rodriguez. Ondanks de thuisnederlaag, maken de Noord-Ieren zondag nog kans om een ticket voor het WK te bemachtigen.