Drie ongelukken zijn een geluk voor Martinez: Hét moment

Drie ongelukken zijn een geluk voor Martinez: "Hét moment"

09-11-2017 20:45

In de komende dagen nemen de Rode Duivels het op tegen Mexico en Japan. Roberto Martinez zal achterin moeten puzzelen, want zijn vaste pionnen zijn er niet bij tegen Mexico. Dat vindt de bondscoach niet al te erg.rode

"We zijn daar altijd heel sterk geweest door de prestaties van Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Vincent Kompany. Nu is het een uitgelezen kans voor we naar een groot toernooi trekken, om heel duidelijk te zien wat we nog in huis hebben", aldus de bondscoach tegenover Stadion.

Op het EK ging het mede door het uitvallen van enkele cruciale spelers mis tegen Wales. Martinez ziet nu kansen om zoiets te voorkomen. "Maar ik kijk er meer naar uit hoe we kunnen presteren zonder ervaren spelers op die plaatsen, dan dat ik het als een probleem beschouw."

"Want dit is het moment om het uit te proberen. Het zou een beetje gevaarlijk zijn als we naar een groot toernooi trekken en dan een speler geschorst of geblesseerd raakt. En dat je dan het niveau van onze jongens spelers moet ontdekken."

Lees ookKopzorgen voor Martinez: twee afwezigen tegen Mexico, eentje voor beide duels