'Standard eist 900.000 euro en kan droom van Witsel nog verknallen'

'Standard eist 900.000 euro en kan droom van Witsel nog verknallen'

09-11-2017 13:00
3

Begin dit jaar sloeg Axel Witsel heel wat fans met verstomming door Zenit in te ruilen voor Tianjin Teda, een club uit China. Standard moet ondertussen al een eeuwigheid wachten op de opleidingsvergoeding.

Witsel ging weg voor een transferprijs van rond de twintig miljoen euro, maar Standard heeft nog recht op een opleidingsvergoeding van 4,5 procent. Dat betekent dat het nog 900.000 euro op de rekening moet krijgen. Daarvan is voorlopig helemaal niets te zien, Standard heeft dat geld niet ontvangen.

Het Nieuwsblad meldt dan ook dat Standard een klacht heeft ingediend bij de FIFA en in juli al gelijk kreeg. Het blijft echter akelig stil in China, waardoor Standard naar het disciplinaire comité is gestapt. Tianjin moet nu mogelijk een boete betalen en riskeert in het slechtste geval ook nog puntenaftrek in de afgelopen competitie. Dat kan betekenen dat Witsel de Aziatische Champions League toch nog mist.

Ondertussen zou Witsel nu opnieuw een overstap kunnen maken, het gerucht gaat dat de Chinese topclub Guangzhou Evergrande hem wil. Standard kan dan opnieuw een vergoeding vangen.