Verheyen hekelt uitleg en beslissing van Svilar: Dat zou belachelijk zijn

Verheyen hekelt uitleg en beslissing van Svilar: "Dat zou belachelijk zijn"

09-11-2017 09:36
5

Mile Svilar lijkt niet snel meer voor onze Belgische beloften te gaan spelen. De doelman zou na een ruzie met Gert Verheyen gekozen hebben voor Servië. De bondscoach van de U19 begrijpt er niets van.

"Het zou belachelijk zijn als Svilar zegt dat hij niet meer voor België speelt wegens die problemen bij de U19", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Ik heb Mile voor het seizoen nog gebeld. Hij zat toen met die transferzorgen, en ik begreep ook wel dat hij niet meer voor de U19 moest spelen als hij in de eerste ploeg zou staan bij Benfica. Maar hij nam gewoon niet op, belde niet terug. Dan houdt het voor mij op."

Dat werd breed uitgesmeerd in de media door de entourage van Svilar zelf. "Ik heb hem dan ook niet opgeroepen. Ik zou daar publiekelijk niet op gereageerd hebben, maar als vader Svilar zegt dat hij niets meer van ons heeft gehoord, móét ik wel reageren. Dat was ook niet om een voorbeeld te stellen. Het is gewoon simpel: als je gebeld wordt, bel dan terug. Voor 99 procent van de spelers is dat nooit een probleem", zegt hij.

Nochtans zou Verheyen Svilar wel willen gebruiken. "Ik discussieer niet over het talent van Svilar. Dat is een goede doelman, een heel goede zelfs. Ik selecteerde hem op zijn zeventiende al voor de U19 en hij keepte vier van de zes EK-kwalificatiematchen. Onze relatie was ook heel goed. Ik heb dit niet gewild, hè", besluit hij.

Lees ook: 'Svilar heeft zijn keuze tussen België en Servië gemaakt'