Verheyen kijkt ogen uit: 'Beste verdediger die ik in vijf jaar als coach U19 zag'

Verheyen kijkt ogen uit: 'Beste verdediger die ik in vijf jaar als coach U19 zag'

09-11-2017 06:55
9

Ons land zit momenteel dun bezaaid in echte (fitte) topverdedigers. Onder andere Vincent Kompany en Thomas Vermaelen kampen met blessureproblemen. Opvolgers staan nog niet meteen op. Gert Verheyen ziet in de jeugd toch één potentiële opvolger rondlopen.

Momenteel lijkt onze nationale ploeg weinig heel goede jonge centrale verdedigers te hebben. Volgens Verheyen loopt er toch eentje rond. "Er zit er wel één aan te komen: Zinho Vanheusden, de beste verdediger die ik in mijn vijf jaar als coach van de U19 zag passeren", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Met een uitstekende mentaliteit. Spijtig dat hij een kruisband heeft gescheurd. Dit had zijn jaar moeten worden, hoe moeilijk het ook is om bij Inter door te breken. Hier in België had hij overal al in de eerste ploeg gestaan", vertelt hij.

België of Italië
De achttienjarige Vanheusden vertrok twee jaar geleden bij Standard. Hij ging aan de slag bij de Italiaanse topclub Internazionale. Een goede keuze, vindt Verheyen. "Als je die jongen ziet trainen, heeft dat toch veel te maken met hoe hij in Italië is opgeleid. Hij lacht er niet mee."

"Ik ben in principe tegen te vroeg naar het buitenland gaan, maar in zijn geval is dat toch goed geweest. Je kan dat niet vergelijken met iemand die pakweg bij Cardiff gaat spelen. Wat ga je daar doen", aldus Verheyen.