Het rotseizoen voor De Sutter: Zijn pijp is na een uur al uit

Het rotseizoen voor De Sutter: "Zijn pijp is na een uur al uit"

08-11-2017 20:51
2

Sporting Lokeren haalde vorig seizoen Tom De Sutter met grote trom terug naar België. Die transfer is nog geen groot succes gebleken. Echt overtuigen kon de spits nog niet. Vooral dit seizoen lijkt hij het bijzonder moeilijk te hebben.

Op dit moment staat de doelpuntenteller van De Sutter op amper twee stuks. Daar leidt Lokeren ook onder. Het kon nog maar zeventien keer scoren. "Ik denk dat tegenwoordig elke ploeg wel een echte killer mist", zegt René Verheyen in Het Nieuwsblad.

"Tom De Sutter wisselt goede met minder goede momenten af. Kijk, hij is niet de balvaste spits die voor aansluiting zorgt en heeft het moeilijk als hij kort gedekt wordt. Maar De Sutter in topvorm is altijd een meerwaarde voor Lokeren, al heb ik wel het gevoel dat hij fysiek niet top is."

De veteraan vreest toch wat voor De Sutter. "Zijn pijp is na een uur meestal uit. Twee goals is ook te weinig. De vraag is: ligt dat alleen aan hem? Hij is ook afhankelijk van de aanvoer. De Sutter is meer een type voor in en rond de zestien, maar dan moeten er ook goede centers komen", verdedigt hij De Sutter nog.