Standard-coach genoemd in omkoopschandaal: 'Niks mee te maken'

Standard-coach genoemd in omkoopschandaal: 'Niks mee te maken'

08-11-2017 20:03
1

Ricardo Sa Pinto komt binnenkort mogelijk in nauwe schoentjes terecht. De naam van de Standard-coach wordt genoemd bij een grote omkoopaffaire in Griekenland. Hij werd genoemd, samen met 27 andere personen.

De trainer van Standard was in 2015 coach van Atromitos Athene. Hij wordt ervan verdacht samen met zijn ploeg een wedstrijd verkocht te hebben. Meer bepaald de 2-1 nederlaag tegen de topclub Olympiakos.

De voorzitter van die club, Evangelos Marinakis, wordt van corruptie beschuldigd. Verschillende trainers, spelers en scheidsrechters zouden geld gekregen hebben om Olympiakos te laten winnen. Zo klinkt het in de Griekse media.

Niet op de hoogte
De trainer reageerde in een persbericht al op die beschuldigingen. "Ik kan je verzekeren dat ik nooit gecontacteerd ben om een wedstrijd te verliezen. Ik was op dat moment ook helemaal niet op de hoogte van de affaire", zegt hij.

"Trouwens, toen ik het Portugese Belenenses coachte in 2015, na mijn passage bij Atromitos, ben ik op eigen initiatief naar Griekenland gegaan", zegt hij. "Ik heb er uitgelegd dat ik geen enkele link had met deze affaire. Na die getuigenis heeft de Griekse justitie beslist de onterechte beschuldigingen te laten vallen", besluit de Portugees.