Maakte Lokeren een fout? Uitgeleende speler legt weergaloze cijfers voor

Maakte Lokeren een fout? Uitgeleende speler legt weergaloze cijfers voor

08-11-2017 17:38
1

Sporting Lokeren leent Jaja Coelho dit seizoen uit aan Buriram United FC en heeft daar misschien wel spijt van. In Thailand is de Braziliaanse aanvaller immers ontploft als nooit tevoren. Hij leidde zijn team haast op zijn eentje naar de landstitel.

De cijfers van Coelho zijn hallucinant: in 32 competitiewedstrijden zette hij liefst 33 (!) keer de netten bol. Net iets meer dan één doelpunt per wedstrijd dus. Als klap op de vuurpijl voegde de linkspoot ook nog eens elf assists toe aan zijn indrukwekkende doelpuntentotaal. Opvallend: Coelho kroonde zich desondanks toch niet tot topscorer in Thailand. De Montenegrijn Dragan Boskovic liet 36 goals noteren voor Bankok United.

Dat doet de prestatie van Coelho echter geen onrecht aan. De Braziliaan is momenteel dus nog eigendom van Lokeren, en dus rijst de vraag wat de Waaslanders van plan zijn met hem. Zijn huurovereenkomst loopt tot 30 november, al heeft Buriram wel een aankoopoptie versierd. Hoe hoog die ligt, is niet bekend. In 2015 en 2016 werkte Coelho nog 32 competitiematchen af voor Lokeren. Daarin scoorde hij slechts vijf keer.