Martinez gaat van doelman wisselen: ''Dat heeft hij mij gezegd''

Martinez gaat van doelman wisselen: ''Dat heeft hij mij gezegd''

08-11-2017 13:26

De Rode Duivels spelen in de komende week oefeninterlands tegen Mexico (10 november) en Japan (14 november). Het staat als vast dat Thibaut Courtois in één van deze twee duels zijn plaats zal afstaan aan Simon Mignolet.

Mignolet is al jarenlang de vaste nummer twee achter Courtois. Slechts heel af en toe komt de 19-voudig international in actie voor de nationale ploeg. Zijn laatste optreden dateert van 28 maart, toen hij keepte in de vriendschappelijk match tegen Rusland (3-3). Nu krijgt hij nog eens speeltijd van bondscoach Roberto Martinez. ''Dat heeft de trainer me gezegd. Al weet ik nog niet in welke wedstrijd'', liet hij weten aan Het Laatste Nieuws.

De doelman van Liverpool zegt er zoals altijd klaar voor te zijn. ''Thibaut is al jaren de nummer één van de Duivels en iedereen kent zijn kwaliteiten. Courtois heeft zich al vaak beslissend getoond. Zelf bereid ik me altijd op dezelfde manier voor op een match. Of ik nu speel of niet, ik ben altijd geconcentreerd en klaar om te starten'', aldus Mignolet.