Lokeren-fans mogen hopen op versterking: Scorend vermogen opdrijven

Lokeren-fans mogen hopen op versterking: "Scorend vermogen opdrijven"

08-11-2017 09:55
1

Sporting Lokeren is aan een matig seizoen bezig. Vooral in eigen huis sputtert de machine van de Waaslanders. De meeste punten haalde Sporting op verplaatsing, waar het meer de kat uit de boom kan kijken. Ex-speler René Verheyen ziet Maes uitstekend werk leveren, maar versterking is zeker nodig.

Momenteel nestelt Lokeren zich met zestien punten in de grijze middenmoot van het klassement. Het verschil met rode lantaarn Eupen is amper zes punten. "Lokeren mag met deze kern nooit in de problemen komen, al loopt het niet over van klasse. Het is degelijk, meer niet", aldus Verheyen in Het Nieuwsblad.

Het probleem situeert zich volgens de ex-Rode Duivel zeker niet achterin. "Maric is de leider van de verdediging. Filipovic is een goede transfer, maar het uitvoetballen kan beter. Met Verhulst hebben ze dit seizoen echt een betrouwbaar sluitstuk in doel. Een puntenpakker, dat bewijs hij dit weekend nog maar eens."

Transfers
De creativiteit laat bij de Waaslanders al een hele tijd te wensen over. Lokeren moet zich komende mercato dan ook zien te versterken. "Ze moeten vooral het scorend vermogen proberen op te drijven. Als ik hen was, zou ik deze winter een extra spits en flankaanvaller halen", aldus Verheyen.

Het uitvallen van Killian Overmeire kan echter wel een serieuze aderlating zijn voor het team van Peter Maes. "Hij is al jaren één van de leiders van Lokeren. Met Terki en Rassoul hebben ze vergelijkbare types, maar ik betwijfel of ze de rol van Overmeire kunnen overnemen en zich kunnen opdringen als titularis", besluit de ex-speler van Lokeren.