'Topclubs kijken naar Charleroi, strijd om sterkhouders barst los'

'Topclubs kijken naar Charleroi, strijd om sterkhouders barst los'

07-11-2017 17:51
6

Charleroi is bezig aan een bijzonder goed seizoen. We zijn veertien speeldagen ver en de Carolo's staan op een mooie tweede plek. Daarvoor moet het onder andere Cristian Benavente en Amara Baby bedanken, die de laatste weken uitblinken. Dat is de Belgische topclubs niet ontgaan.

Het Laatste Nieuws weet dat er verschillende ploegen uit de traditionele G5 (Anderlecht, Club Brugge, Standard, Genk en Gent) zich getoond hebben op Mambourg. De twee uitblinkers zouden stilaan hoog op het verlanglijstje van een paar van die clubs staan.

Na een moeilijke beginperiode is Benavente (23) stilaan helemaal ontbolsterd bij Charleroi. Dit seizoen was de Peruaan in dertien wedstrijden goed voor maar liefst acht doelpunten. Hij heeft ook één assist achter zijn naam staan en een contract tot medio 2019.

De 28-jarige Baby wisselt hele goede wedstrijden af met iets mindere. Toch is hij na veertien wedstrijden al goed voor vier doelpunten en drie assists. Hij heeft nog een contract tot medio 2019, met optie op een extra jaar, bij Charleroi.