Vanhaezebrouck over schorsing van Teodorczyk: Het zal hem goed doen

Vanhaezebrouck over schorsing van Teodorczyk: "Het zal hem goed doen"

07-11-2017 14:30
2

Lukasz Teodorczyk presteert al lange tijd onder zijn niveau en dat zorgt bij de Poolse spits voor frustatie. Zo liet hij zich tijdens de match tegen Racing Genk (0-1) op 22 oktober gaan door na te trappen. Teodorczyk ontsnapte met geel, maar moet alsnog vrezen voor een schorsing. Hein Vanhaezebrouck ziet daar ook een positieve kant aan.

Teodorczyk was slechts goed voor drie treffers in de eerste dertien duels van dit seizoen. De ontevredenheid groeit. 'Teo' zat in de topper tegen Club Brugge zelfs 85 minuten op de bank. Vanhaezebrouck denkt te weten waar het momenteel fout loopt bij de aanvaller. "Lukasz Teodorczyk wil het te veel forceren - dat probleem dateert al van voor mijn komst", zei de Anderlecht-coach maandagavond aan tafel bij Extra Time.

Vanhaezebrouck voegde toe: ''Misschien is die nakende schorsing goed voor hem. Die rust kan hem helpen om terug naar de basis te gaan. Dan komen zijn kwaliteiten wel terug. (zwijgt even) Dat neemt niet weg dat we hem zullen missen als hij effectief een straf krijgt.'' Alternatieven Hamdi Harbaoui en Robert Beric voldoen evenmin. Er wordt dan ook verwacht dat paars-wit in de winter een nieuwe spits gaat halen.