De Bruyne exponent van ‘biljoenenteam’ Man City: meer waard dan Ronaldo of Messi

De Bruyne exponent van ‘biljoenenteam’ Man City: meer waard dan Ronaldo of Messi

07-11-2017 07:15
2

Het gaat Kevin De Bruyne momenteel voor de wind. Manchester City won afgelopen weekend van Arsenal (3-1). Onze landgenoot opende de score met een lage schuiver. De transferwaarde van de Rode Duivel is de laatste maanden serieus de lucht ingegaan. Zo is hij op dit moment de derde meest waardevolle speler in de Premier League.

Dat berekende het Zwiterse CIES Football Observatory, zij zijn gespecialiseerd in het wetenschappelijk bepalen van marktwaarden van spelers. Het team met de hoogste spelerswaarde is Manchester City. De Engelse competitieleider heeft een kern ter waarde van 1,19 miljard euro. De meeste waardevolle speler van The Citizens is – uiteraard – De Bruyne: 145 miljoen euro.

Zo blijkt de Rode Duivel meer waard te zijn dan wereldtoppers als Lionel Messi (117 miljoen), Cristiano Ronaldo (96 miljoen) en Gareth Bale (55 miljoen). De meest waardevolle Belg is echter niet De Bruyne, maar wel Romelu Lukaku (165 miljoen). Eden Hazard vervolledigt de Belgische top drie met een waarde van 121 miljoen euro.