De verklaring waarom Stanciu, Onyekuru en Teodorczyk op de bank zaten

De verklaring waarom Stanciu, Onyekuru en Teodorczyk op de bank zaten

06-11-2017 23:49

Bij RSC Anderlecht beschikt Hein Vanhaezebrouck over een ruime kern. Dat betekent dat de trainer regelmatig jongens moet ontgoochelen.

Tegen Club Brugge begonnen Nicolae Stanciu, Henry Onyekuru en Lukasz Teodorczyk op de bank. Bij Extra Time legde Vanhaezebrouck waarom hij het trio passeerde. "We hadden een tweede spits nodig. Kan Stanciu dat? Ik denk niet dat hij offensief zo hoog kan staan", verklaarde Vanhaezebrouck het bankzittersstatuut van de Roemeen.

Geen signaal
Was de topper geen match voor Onyekuru werd aan de tafel gevraagd? "Hij gaf op training helemaal geen signaal af. Die zit – denk ik – al met zijn hoofd bij Nigeria. Hij is voor de eerste keer opgeroepen voor de nationale ploeg. Maandag is Onyekuru al vertrokken naar de nationale ploeg. Hij denkt: 'Doe ik het nu goed dan kan ik mee naar het WK.'"

Onyekuru viel in, maar ook toen moest Vanhaezebrouck ingrijpen. Zijn nieuwe rol werkte niet. "Hij wist niet waar hij moest lopen. Daarom heb ik hem terug naar zijn flank gebracht. Ik denk dat hij niet gewoon is om in de spits te spelen." 

Teodorczyk mocht ook niet beginnen. Hij moet ook nog een schorsing vrezen. "Hij zit met te veel dingen in zijn hoofd. Misschien is dit voor hem het moment om het hoofd leeg te maken. Dan kan alles terug in orde komen."

Lees ookVanhaezebrouck zet spelers uit de wind: "Dan kreeg Poulain geel"