Het verrast mij dat bondscoach Martinez hem niet oproept

"Het verrast mij dat bondscoach Martinez hem niet oproept"

06-11-2017 12:06
1

Bondscoach Roberto Martinez heeft zijn selectie vorige week vrijdag al bekendgemaakt voor de wedstrijden tegen Mexico en Japan. Radja Nainggolan, Adnan Januzaj en Laurent Depoitre zijn terug van weggeweest, maar Jacques Sys had gehoopt op een andere nieuwkomer.

De hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine had namelijk verwacht dat Dennis Praet opgeroepen ging worden. "Wat mij verrast, is het niet oproepen van Dennis Praet, die volgens de Gazzetta dello Sport tegenwoordig bij de beste vijf middenvelders van de Serie A behoort", zo klinkt het bij Sys.

De twee oefenwedstrijden waren volgens Sys ideaal geweest om hem uit te proberen. "Praet maakte veel progressie en verdient het van een kans te krijgen bij de Rode Duivels, ook al is de concurrentie op zijn positie bijzonder scherp."

Praet heeft voorlopig nog maar één interland op zijn naam staan. Op 12 november 2014 mocht hij van Marc Wilmots invallen in een oefenwedstrijd tegen IJsland. Sindsdien speelde hij geen minuut meer voor de nationale ploeg.