'Ik heb niets meer vernomen van Wilmots, ik verlies mijn beste vriend'

'Ik heb niets meer vernomen van Wilmots, ik verlies mijn beste vriend'

06-11-2017 07:47
4

Vital Borkelmans en Marc Wilmots leken een band voor het leven gesmeed te hebben bij de Rode Duivels. Daar is nu niets meer van aan. Het duo spreekt niet meer tegen elkaar, al ligt dat zeker niet aan Borkelmans.

Bij de Rode Duivels waren de twee nog onafscheidelijk als coaches. Nu ligt dat helemaal anders. "Wij noemden elkaar broers. We hadden een uitstekende relatie", zegt Borkelmans in Het Laatste Nieuws. "Ik stond dag en nacht voor hem klaar. Ik was steeds ­positief. Ik geloofde in hem. Ik vind het dus bijzonder pijnlijk dat het zo is afgelopen."

"Sinds zijn vertrek naar Ivoorkust heb ik niets meer van hem vernomen. Zelfs geen berichtje bij mijn verjaardag. Terwijl we met onze vrouwen een prachtige ­vakantie in Venetië hadden. Zijn vrouw is top, zijn kinderen ook. Ik kan het niet verklaren. Ik sta gewoon perplex dat ik mijn beste vriend verlies. Dat was hij de voorbije vier jaar toch ­geworden", vertelt de voormalig assistent-bondscoach.

Borkelmans blijft echter achter Wilmots staan. "Toch weiger ik een slecht woord over hem te vertellen. Hij ligt me nog steeds na aan het hart. Voor mij kan het nog steeds goed komen tussen ons. ­Niemand kan ons afpakken dat we de Rode ­Duivels en België terug op de internationale kaart hebben ­gezet met onze kwalificaties", vertelt hij.