Hoogspanning in 1B: Beerschot-Wilrijk heeft beste papieren in handen

Hoogspanning in 1B: Beerschot-Wilrijk heeft beste papieren in handen

05-11-2017 11:47

De meeste Belgische voetbalogen zijn zondag gericht op de klassieker tussen RSC Anderlecht en Club Brugge, maar eigenlijk gaat het in Eerste Klasse B pas écht om de knikkers. Daar zijn de teams aanbeland bij de laatste speeldag van de eerste periode. Beerschot-Wilrijk staat er goed voor.

Zondag rond 17u45 zouden we moeten weten of de Antwerpenaren zich hebben kunnen verzekeren van het eerste ticket voor de promotiefinale. Beerschot-Wilrijk gaat momenteel aan kop van de klassering, al hijgt Oud-Heverlee Leuven zwaar in de nek. De Vlaams-Brabanders tellen evenveel punten, maar hebben een zwakker doelpuntensaldo. Dat zou hen wel eens fataal kunnen worden.

Beerschot-Wilrijk krijgt een verplaatsing naar Union Saint-Gilloise voor de kiezen, de huidige nummer vijf in de rangschikking. Geen eitje, maar wel een duel dat de Mannekes zouden moeten winnen. Leuven trekt dan weer naar Lierse SK. Als de jongens van het Kiel beter doen dan OHL, is de promotietitel uiteraard sowieso binnen. In het omgekeerde geval mogen de Leuvenaars juichen.

Thriller in de maak?
Als beide ploegen hetzelfde resultaat neerzetten, wordt het spannend. Momenteel staat Beerschot-Wilrijk op een doelpuntensaldo van +16, OHL zet daar +14 tegenover. Die laatste moet dus twee doelpunten zien op te halen. Om het extra benauwd te maken: bij een gelijk saldo kijkt men vervolgens naar het aantal gemaakte goals. Beerschot-Wilrijk staat daar op 26, OHL heeft er ... 27. Nek aan nek dus.