Twee om in de gaten te houden tijdens klassieker: Zij worden de smaakmakers

Twee om in de gaten te houden tijdens klassieker: "Zij worden de smaakmakers"

05-11-2017 10:04

Zondag om 18u is het zover, dan kijken RSC Anderlecht en Club Brugge mekaar voor het eerst in de ogen in het seizoen 2017-2018. In het Astridpark zou de crème de la crème van onze competitie in actie moeten komen. Aimé Anthuenis wijst op de jongens die het verschil kunnen maken.

Zowel bij Anderlecht als Club loopt er iemand rond met een klasseflits, aldus de oud-bondscoach. "Dennis en Onyekuru kunnen straks de smaakmakers van het topduel worden", vertelt hij in De Zondag. "Het zijn twee snelle spelers met een goede dribbel." Bovendien weten beide Nigerianen het doel staan: Dennis zit aan vijf competitiegoals, Onyekuru heeft er zelfs eentje meer.

Verder werpt Anthuenis ook zijn licht over de rest van de opstellingen. Hij verwacht dat beide elftallen in een 3-5-2 zullen aantreden. Over de doelmannenkwestie bij de West-Vlamingen heeft hij weinig twijfels. "Mijns inziens start Leko opnieuw met Horvath in doel", laat hij noteren. Vorig weekend kreeg Guillaume Hubert nog zijn kans. Bij paars-wit denkt Anthuenis aan Matz Sels als sluitpost, terwijl Lukasz Teodorczyk en Hamdi Harbaoui vooraan "in de weegschaal liggen".