'Play-Offsysteem is een farce, het is een drama voor wie eruit valt'

'Play-Offsysteem is een farce, het is een drama voor wie eruit valt'

05-11-2017 07:18
2

Sinds de invoering van de Play-Offs is er al heel wat kritiek gekomen op het systeem. Veel voetballers zijn er geen fan van en ook veel clubleiders lijken het te willen afschaffen. Toch is er nog geen verandering in gekomen, tot de grote ergernis van Onür Kaya.

De Turkse middenvelder van Zulte Waregem is duidelijk geen fan van het huidige systeem. "Als je Play-Off 1 haalt, is het leuk, maar voor wie eruit valt, is het een drama. En Tweede Klasse (Eerste Klasse B dus, nvdr.) slaat nergens op. Acht teams die vier keer tegen elkaar spelen: wie zit daarop te wachten",haalt hij uit in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik had te doen met de spelers van Westerlo. Hun seizoen zat er in maart al op. Je degradeert, mentaal ben je kapot en dan moet je nog twee maanden de tijd volmaken. Daar gaan carrières op stuklopen, let maar op", vertelt hij.

Volgens hem zijn er nog veel meer problemen. "Anderlecht begon dramatisch aan het seizoen, maar ik geef je op een briefje dat ze daar denken: als we in maart het gaspedaal indrukken, zijn we toch nog kampioen. Zoiets blijft een farce. En er komt in januari nog een transferperiode aan. Clubs kunnen dan zwaar uitpakken of zelfs hun concurrenten leegkopen. Het verbaast me dat dit nog geen issue is geworden", aldus de middenvelder.