Wij zijn de beste ploeg van België, maar dat moeten we tonen, niet zeggen

"Wij zijn de beste ploeg van België, maar dat moeten we tonen, niet zeggen"

04-11-2017 14:58
15

Zondag is het weer zover: de eerste confrontatie tussen rivalen RSC Anderlecht en Club Brugge dit seizoen. Voor Dennis Appiah wordt het het tweede jaar dat hij de gespannen duels zal meemaken. Het vertrouwen is alvast groot bij de verdediger van RSCA.

"Wij zijn de beste ploeg van België", valt hij meteen met de deur in huis bij Sur le Gril. "Maar het volstaat niet om dat te zeggen, we moeten het ook tonen op het terrein. Brugge heeft een fameuze groep, waar de spelers erin slagen hun voet te zetten voor hun medespelers. En praat me niet over het feit dat de punten gedeeld worden voor de Play-Offs ... Als Brugge wint, staan ze twaalf punten voor ons, dat zal zeer moeilijk worden."

Er is dus slechts één optie zondag, beseft Appiah. "Winnen. Dan doen we een goede zaak en later zullen we hen wel passeren op het geschikte moment. Maar ik moet toegeven ik tijd nodig had om die formule met Play-Offs te integreren. Ik blijft het nog altijd vreemd vinden dat ze je punten ontnemen nadat je er voor gewerkt hebt ...", besluit de rechtsback kritisch.