'Spion' Ochoa heeft huiswerk al gemaakt: Het sterke punt van de Rode Duivels

'Spion' Ochoa heeft huiswerk al gemaakt: "Het sterke punt van de Rode Duivels"

04-11-2017 14:39
1

Guillermo Ochoa voetbalt sinds deze zomer voor Standard Luik en krijgt de komende week dan ook een speciale wedstrijd voor de kiezen. Dan treft 'zijn' Mexico namelijk de Rode Duivels in een oefenduel, voor beide elftallen een voorbereiding op het WK in Rusland.

In aanloop naar de onderlinge confrontatie probeerde RTBF al eens de pieren uit de neus van de doelman te halen. "Mexico is klaar voor de wereldbeker", klinkt die zelverzekerd. "Het is een jonge ploeg, maar wel met ervaring. We hebben kwaliteit en verwachten veel van het WK, mede door ons parcours op de Confederations Cup (waar de Mexicanen de halve finales haalden, red.). We spelen al lange tijd samen, dus we hebben een goede basis."

Scouten hoeven Roberto Martinez en co al niet meer te doen, want Ochoa legt ook meteen uit hoe zijn nationale ploeg voetbalt. "Wij proberen altijd de bal te hebben, het uitgangspunt is balbezit. Dat is de Mexicaanse stijl. We proberen ook om met veel snelheid te voetballen in de voorhoede. De wedstrijd tegen België valt goed. Het is een sterke ploeg, met grote spelers uit grote Europese clubs. België werkte een goede kwalificatie af. Het sterke punt van de ploeg ligt voorin, de aanvallers zijn in vorm. We moeten dus proberen hen defensief te verrassen", besluit het sluitstuk.