Zware nachten in West-Vlaanderen:  Natuurlijk lig ik hier wakker van

Zware nachten in West-Vlaanderen: "Natuurlijk lig ik hier wakker van"

04-11-2017 08:21

Zaterdagavond staat KV Mechelen – KV Kortrijk op het programma. Bij de thuisploeg 'debuteert' Aleksandar Jankovic als trainer. Bij de bezoekers staat Yannis Anastasiou mogelijk voor zijn laatste duel als trainer van KVK.

De afgelopen weken stond Anastasiou regelmatig onder druk. Na het 0-0 gelijkspel tegen KRC Genk mocht de Griek blijven zitten, maar een nieuwe nederlaag kan nefaste gevolgen hebben. Anastasiou is klaar voor het duel tegen KV Mechelen. "Het wordt oorlog, maar we zijn er klaar voor", aldus de trainer tegen Het Nieuwsblad.

Anastasiou reageerde ook op de druk op zijn persoon. "Vroeger was de trainer baas en had hij meer macht. Hij kon alles bepalen, ook de transfers. Nu zijn dat de scouts en elke club heeft nu een technisch directeur. Toch is de trainer de lul, de pineut als het fout gaat."

"De druk op een trainer is niet goed, niet gezond zelfs. Als trainer ben je tegenwoordig best niet te veel bezig bezig met alles wat er om je heen gebeurt. Je concentreert je beter op de trainingen en wedstrijden. Let op, ik ervaar dit hier in België niet anders dan in Griekenland of Nederland waar ik ook werkte, het gaat er tegenwoordig overal zo aan toe. Natuurlijk lig ik hier wakker van, want ik zoek constant naar oplossingen."