Het verschil tussen Anderlecht en Club Brugge: “Zij hebben het beste middenveld”

Het verschil tussen Anderlecht en Club Brugge: “Zij hebben het beste middenveld”

03-11-2017 07:30
2

Zondag staat de clash tussen RSC Anderlecht en Club Brugge op het programma. Het is bijna 20 jaar geleden dat Blauw-Zwart nog eens kon winnen in het Astridpark. De troepen van Ivan Leko kunnen de kloof met de landskampioen uitbreiden naar twaalf punten. Aad De Mos doet in Het Laatste Nieuws een opmerkelijke uitspraak.

De Mos staat erom gekend een enorme Anderlecht-liefhebber te zijn. Toch vindt hij dat Club een uitstekend elftal op de been kan brengen. Vooral de centrale as is er eentje waar vele clubs jaloers op zijn. "Club heeft dit seizoen het beste middenveld", verbaast De Mos. "Dat heb ik al snel gezegd. Met Hans Vanaken, Ruud Vormer en Marvelous Nakamba."

Vooral die laatste speelt zich in de kijker. De van Vitesse overgekomen breker had een lastig begin, maar kon zich al snel ontpoppen tot een onmisbare schakel in het elftal van Ivan Leko. Ook De Mos heeft dat gezien. "Hij is een balafpakker, die vervolgens goed inlevert bij Vanaken of de spitsen. Als iedereen een beetje in vorm is, kan hij het ook belopen. Nakamba is iemand die altijd de bal afneemt en er overal kort bijzit."

Bij Club Brugge lijkt Timmy Simons al vergeten te zijn. "Hij zorgt voor een bepaalde balans: er is voor het eerst sinds lang geen vraag meer naar Simons", besluit de Nederlandse analist.