Mirallas uit de EL geknikkerd, ex-speler RSCA mag dromen van volgende ronde

Mirallas uit de EL geknikkerd, ex-speler RSCA mag dromen van volgende ronde

02-11-2017 20:59

De eerste wedstrijden in speeldag vier van de Europa League zitten er inmiddels op. Voor een paar ploegen zit het Europees avontuur er nu zo goed als zeker op, anderen mogen dromen van de volgende ronde.

Voor Kevin Mirallas en Everton wordt het zo stilaan een rotseizoen. Niet alleen speelde de Rode Duivel niet tegen Lyon, zijn ploeg verloor nog eens met 3-0. The Toffees blijven daardoor laatste met één punt uit vier wedstrijden en zijn uitgeschakeld voor de volgende ronde. Het Atalanta van Timothy Castagne (bleef 90' op de bank) raakte niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Apollon Limassol.

Groep A
In groep A kon Junior Kabanga (ex-speler RSCA en Cercle Brugge) stunten in Israël. De ploeg uit Kazachstan haalde het met 0-1 van FC Astana. Verder in diezelfde groep haalden Carlos Bacca (doelpuntenmaker) en Villarreal het van Slavia Praag met 0-2. Door die overwinningen is Maccabi Tel Aviv uitgeschakeld in de EL. Villarreal en FC Astana mogen dromen van een nieuwe ronde.

Groep D
De beulen van Club Brugge (AEK Athene) slaagden er in het eigen stadion om AC Milan op een 0-0 gelijkspel te houden. Milan blijft leider in de groep, maar het blijft bijzonder spannend. Na de 1-4 winst van Austria Wien tegen Rijeka heeft de Italiaanse ploeg nog maar een voorsprong van vier punten op de nummer drie.

Andere uitslagen
Partizan 2 – 0 Skenderbeu
Young Boys 0 – 1 Dynamo Kiev
Istanbul Basaksehir 1 – 1 Hoffenheim
Ludogorets 1 – 1 Braga
FC Kopenhagen 3 – 0 Zlin
Lokomotiv Moskou 1 – 2 FC Sheriff