'Barça heeft vier alternatieven voor Coutinho, Vermaelen moet vrezen voor vertrek'

'Barça heeft vier alternatieven voor Coutinho, Vermaelen moet vrezen voor vertrek'

02-11-2017 18:22
18

FC Barcelona is vastbesloten om in januari een aanvallend ingestelde speler aan de selectie toe te voegen. Philippe Coutinho geniet zoals bekend de voorkeur in Camp Nou, maar de Catalanen hebben ook verschillende alternatieven op het oog.

Dat meldt Diario Sport. Barça beslist in de komende weken of een nieuwe poging wordt gedaan voor Coutinho. De koploper van de Primera Division wil echter geen 150 miljoen euro overmaken naar Liverpool. Het voorstel zal ongeveer gelijk zijn aan het aanbod van afgelopen zomer én wat Paris Saint-Germain voor de Braziliaanse smaakmaker over heeft.

Mocht Liverpool niet overstag gaan, dan heeft Barça vier talentvolle en goedkopere alternatieven op het oog. Dat zijn Leon Goretzka (Schalke 04), Max Meyer (Schalke 04), Julian Brandt (Bayer Leverkusen) en Thomas Lemar (AS Monaco). Daarnaast moet de defensie van vers bloed worden voorzien. Daarvoor is Jonathan Tah (Bayer Leverkusen) de belangrijkste kandidaat.

Barcelona wil ruimte maken in de selectie door enkele overbodige krachten te slijten. Aleix Vidal en Thomas Vermaelen lijken vrijwel zeker te vertrekken, terwijl de club ook bereid is te luisteren naar voorstellen voor André Gomes.