Vanhaezebrouck krijgt advies over opstelling: ''Hij was de beste tegen PSG''

Vanhaezebrouck krijgt advies over opstelling: ''Hij was de beste tegen PSG''

02-11-2017 13:45
3

Marc Degryse denkt dat de 5-0 nederlaag tegen PSG niet zonder gevolgen blijft bij Anderlecht. Althans, de analist zou zeker aanpassingen doen als hij in de schoenen van Hein Vanhaezebrouck staat.

Degryse verwacht dat Anderlecht in de topper tegen Club Brugge achterin weer met drie man gaat spelen. Degryse heeft geen voorkeur voor wie achter dit trio in doel staat. ''Boeckx of Sels, dat maakt niet zóveel uit. Door te roteren met zijn doelmannen zet Vanhaezebrouck ze op dezelfde hoogte en zowel Boeckx als Sels gaat daar goed mee om: ze presteren allebei sterk. Toch is het op lange termijn, vanaf januari, beter om een definitieve nummer één aan te duiden'', geeft Degryse mee in Het Laatste Nieuws.

De voormalige goalgetter van paars-wit zou ook het middenvelder van de Brusselaars anders neerzetten. ''Op links zou ik Obradovic zondag laten staan. Hij was de beste tegen PSG. En dan schuif ik Onyekuru in de rug van Teodorczyk, in de plaats van Gerkens.'' Onyekuru krijgt daarmee krediet van Degryse.

''Henry was dramatisch dinsdagavond, maar hij heeft té veel kwaliteit om hem nu aan de kant te schuiven. Als Teo zondag in de zone van Mechele komt, kan Onyekuru het leven van Decarli behoorlijk lastig maken."

Lees ook: Degryse wijst Anderlecht als favoriet aan: ''Blijf paar spelers Club wantrouwen''