Kopbrekens voor Vanhaezebrouck: ''Hij is een tikkende tijdbom''

Kopbrekens voor Vanhaezebrouck: ''Hij is een tikkende tijdbom''

02-11-2017 08:47
6

Hein Vanhaezebrouck moet zijn ploeg mentaal weer oplappen na de 5-0 pandoering tegen Paris Saint-Germain. Ludo Vandewalle, chef sport van Het Nieuwsblad, vraagt zich af of Vanhaezebrouck tegen Club Brugge ook gaat ingrijpen in zijn opstelling. Vandewalle ziet namelijk spelers die rijp zijn voor een wissel.

Zo zou Vandewalle het begrijpen als Nicolae Stanciu eens de voorkeur krijgt boven Sofiane Hanni. ''Hanni was zwak, deed altijd wel iets verkeerd en daardoor klinkt de roep om Stanciu luider. Niet dat de meer verfijnde Roemeen al zo'n indruk maakte, maar Hanni brengt ook niet meer wat hij vorig seizoen bracht. Het sporadische vernuft van Stanciu kan helpen. Als de recordtransfer op doel trapt, is het tenminste altijd tussen de palen'', schrijft Vandewalle in zijn column.

Vandewalle adviseert Vanhaezebrouck verder om de in een hopeloze vorm verkerende Lukasz Teodorczyk op de bank te zetten. ''Het zou ook goed zijn Teodorczyk eens wat rust te gunnen De onbehouwen Poolse spits raakt al maanden geen bal meer goed, is een lopende tijdbom en solliciteert elke wedstrijd minstens een keer naar een rode kaart'', is hij streng.

De vraag is dan wie de vervanger van 'Teo' moet worden. ''Harbaoui is niet meer dan een noodoplossing, want hij heeft het niveau niet. Van Beric weten we weinig, want hij speelde amper. Serieus wat kopbrekens voor Vanhaezebrouck zo voor de eerste wedstrijd van het jaar zondag tegen de competitieleider.''

Lees ook: Stanciu is het beu: ''Ik ga nu toch eens mijn gedacht zeggen''