Maes keert terug in Genk: ''Campagne opgezet om mij buiten te krijgen''

Maes keert terug in Genk: ''Campagne opgezet om mij buiten te krijgen''

02-11-2017 08:12
3

Racing Genk - Lokeren is dit weekend een speciale match voor Peter Maes. De coach keert namelijk voor het eerst sinds zijn ontslag terug in de Luminus Arena. In een interview met Het Belang van Limburg wil Maes niet afreken met zijn ex-club, maar doet hij toch wel enkele harde uitspraken.

Maes weet bijvoorbeeld niet of hij sommige mensen een hand zal geven. ''Er zijn in Genk zaken gebeurd die niet hadden mogen gebeuren. Eigenlijk ben ik niet afgerekend op de sportieve prestaties. Er waren mensen die vanaf dag één liever niet met mij werkten. Ik dacht: die overtuig ik wel door hard te werken en recht door zee te gaan. Maar daar ben ik niet in geslaagd. Het was blijkbaar een strijd die ik niet kon winnen.''

Zijn eerste ontslag heeft hem zeker pijn gedaan. Het ligt hem nog altijd zwaar op de maag. ''Ach, ik kan iedereen nog recht in de ogen kijken. Maar ik weet niet of ik iedereen nog recht in de ogen wíl kijken. Dat is een verschil'', luidt het veelzeggend.

Hij kijkt ondanks het einde in mineur toch terug op een redelijk geslaagde tijd in Genk. ''Ik heb er een fantastisch verhaal geschreven. Ik heb er echter ook de andere kant van de medaille leren kennen. Het was mijn allereerste ontslag. Het heeft me doen inzien dat je soms niet kan winnen.'' Maes wijst daarbij naar de huidige tiende plaats. ''Als ik naar de huidige resultaten kijk, wat is dan het verschil met toen ik nog coach was? En nu is er niet de belasting van Europees voetbal!''

Les geleerd
Volgens Maes heeft Genk wel van zijn periode geleerd. ''Destijds werd een campagne opgezet om de trainer buiten te krijgen. Nu is een campagne opgezet om hem aan boord te houden. Ik vind dit prachtig voor mijn collega Stuivenberg en een stap in de goede richting voor ons beroep'', besluit hij.