Martinez krijgt slecht nieuws en moet achterin weer beginnen te puzzelen

Martinez krijgt slecht nieuws en moet achterin weer beginnen te puzzelen

02-11-2017 07:18
2

Roberto Martinez maakt vrijdag zijn selectie weekend voor de oefeninterlands tegen Mexico (10 november) en Japan (14 november). De kans dat Toby Alderweireld bij de groep zit is na woensdagavond miniem geworden.

De verdediger van Tottenham Hotspur blesseerde zich namelijk al na 24 minuten in het met 3-1 gewonnen Champions League duel tegen Real Madrid. Het zag er vanaf het eerste moment niet goed uit. Alderweireld zelf voelde ook gelijk dat het mis was met zijn hamstring. 

''Ik voelde meteen dat het ernstig was'', vertelde Alderweireld na de match aan Het Laatste Nieuws. ''De scan de komende dagen zal moeten uitwijzen hoe ernstig het is, maar ik voel een scheurtje. ’T Is Zuur. Ik vrees dat ik een paar weken aan de kant sta. De Rode Duivels lijkt me erg moeilijk'', bevestigt hij.

Het nieuws is een grote tegenvaller voor Martinez, want Alderweireld is een steunpilaar in de achterhoede. Zo speelde hij tijdens de succesvolle WK-kwalificatie in 9 van de 10 matchen negentig minuten mee. Martinez dreigt te moeten puzzelen, aangezien Vincent Kompany en Thomas Vermaelen ook niet fit zijn. Misschien mag Björn Engels hopen op een selectie, nu hij het uitstekend doet bij het Griekse Olympiakos Piraeus.