Lichtpuntje bij Anderlecht? 'Potentieel om Europese top te halen'

Lichtpuntje bij Anderlecht? 'Potentieel om Europese top te halen'

01-11-2017 10:45
4

Anderlecht werd dinsdagavond te kijk gezet door Paris Saint-Germain: 5-0. L'Equipe oordeelde met lage rapportcijfers keihard over het niveau van Anderlecht. Hoewel de Franse sportkrant niet onder de indruk was van Henry Onyekuru, schatten zijn ploegmaats het talent nog altijd hoog in.

Hoewel Dennis Appiah het te vroeg vindt om voorspellingen te doen, denkt de rechtsachter dat Onyekuru mogelijk de Europese top kan bereiken. ''Hij heeft het potentieel om ver te geraken en ik hoop dat het hem lukt, maar je moet hem de tijd gunnen om te groeien. Na dit seizoen keert hij wellicht terug naar Everton en daarna zullen we zien wat hij kan uitspoken in de Premier League'', kijkt Appiah vooruit in Sport/Voetbalmagazine.

Ivan Obradovic ziet Onyekuru snel aansluiten bij Everton. ''Als hij zo verder blijft evolueren, dan zal hij binnen afzienbare tijd klaar zijn voor de Premier League. Misschien volgend seizoen al – dat zal de tijd moeten uitwijzen. Maar wie had verwacht dat hij zich op zo’n spectaculaire manier zou ontwikkelen?'', aldus de Serviër. Obradovic ziet dat zijn 20-jarige teamgenoot nog wel in zichzelf moet investeren. ''Er rest hem een groot werkpunt: kracht bijwinnen. In Engeland moet je veel steviger op je benen staan dan hier.''