Louwagie confronteert vader Delferière: Schandalig optreden van zijn zoon

Louwagie confronteert vader Delferière: "Schandalig optreden van zijn zoon"

30-10-2017 07:22
9

De staf van AA Gent was afgelopen vrijdag bijzonder kwaad na de clash met Charleroi. Gent had twee strafschoppen kunnen en misschien wel moeten krijgen, maar er kwam geen reactie van ref Delférière. Louwagie vraagt zich af of die niet te betrokken is bij Charleroi.

Na de match deed Louwagie een verrassende ontdekking. "Na de wedstrijd vrijdag ging ik naar de receptie van Charleroi. En wie zag ik daar tot mijn verbazing? David Delferière, de vader van scheidsrechter Sébastien Delferière en kind aan huis in Charleroi, en Gérard Linard. Die is niet alleen voorzitter van de voetbalbond, maar ook verantwoordelijk voor de arbitrage via zijn zitje in het strategisch comité voor de arbitrage", stelt hij in Het Nieuwsblad.

Louwagie vindt zoiets absoluut niet kunnen. "Voor alle duidelijkheid: het gaat om een receptie in zeer beperkte kring voor de clubbestuurders. Ik heb de vader van Delferière daar ook gezegd dat ik het optreden van zijn zoon schandalig vond. Ik vind dat iedereen mag weten wat ik gezien heb, omdat het hoog tijd is voor good governance bij de bond."

Louwagie kan niet leven met die situatie. "Ik heb de uitleg van scheidsrechtersbaas Johan Verbist gehoord. Hij wijst vooral naar videoref Tim Pots en zegt dat die harder had moeten aandringen. Maar ik kan er niet bij dat Delferière bij zo'n bepalende fase in het slot van de match geen gebruikmaakt van de technologie. Er is overleg geweest, dus waren er bedenkingen over die fase. Dan veronderstel ik dat een ref die in eer en geweten een match leidt, de beelden mee in zijn overweging wil nemen. Waarom is dat niet gebeurd? Zit daar iets achter?"