Dolend Real Madrid gaat pijnlijk de boot in, Catalanen zijn te sterk

29-10-2017 18:19
1

Real Madrid heeft voor de vierde keer in tien competitieduels duur puntenverlies geleden in de Primera División. Op Catalaanse bodem was Girona te sterk: 2-1.

Op de overwinning van promovendus Girona was niet eens heel veel af te dingen. De Catalanen begonnen uitstekend aan het thuisduel met Real Madrid, mogelijk gedreven door de politieke spanningen tussen Catalonië en Madrid, waar de Spaanse overheid is gevestigd.

Real Madrid bleef ondanks het offensief van Girona wel overeind en kwam ook op voorsprong. Isco maakte na twaalf minuten de 0-1. In het vervolg bleef Real Madrid moeite houden met het dappere Girona. Uiteindelijk kreeg de thuisclub na rust loon naar werken.

In een tijdsbestek van vier minuten scoorde Girona twee keer. Eerst maakte Christian Stuani de gelijkmaker, waarna Cristian Portu er zelfs 2-1 van maakte. Daarnaast raakte Girona nog twee keer de paal.

Real Madrid zette in de slotfase alles op alles om de 2-2 te forceren, maar die viel - mede door uitvoerig tijdrekken van Girona - niet meer. Door het gelijkspel groeit het gat met koploper FC Barcelona naar acht punten. In Spanje zijn tien duels gespeeld.