Bayern troeft Dortmund af na zege op RB Leipzig

28-10-2017 20:38

Zonder al te veel moeite heeft Bayern München zaterdagavond van RB Leipzig gewonnen: 2-0. Arjen Robben had met een assist een groot aandeel in die zege.

Afgelopen woensdag speelden de ploegen ook al tegen elkaar in de beker. Ook toen won Der Rekordmeister. Na dertien minuten spelen moest Leipzig de eerste klap verwerken omdat Willi Orban met rood van het veld gestuurd werd. Hij haalde de doorgebroken Robben neer. Zes minuten later lag de bal in het doel. Robben was de aangever bij de goal van James Rodríguez. De eindstand stond nog voor rust op het scorebord. Robert Lewandowski werd weggestuurd door Mats Hummels en schoot op koele wijze de 2-0 binnen.

Leipzig kon ook in de tweede helft geen partij bieden, waardoor Bayern de wedstrijd rustig uit kon spelen. De 3-0 werd wel gezocht, maar niet gevonden. Doordat concurrent Borussia Dortmund eerder verloor van Hannover 96 (4-2) is Bayern de nieuwe koploper in de Bundesliga. De ploeg van Jupp Heynckes heeft nu een voorsprong van drie punten op de ploeg van Peter Bosz.