UPDATE: Scifo grijpt naast nieuwe job in Ligue 1

UPDATE: Scifo grijpt naast nieuwe job in Ligue 1

28-10-2017 18:10
1

Gaat Enzo Scifo binnenkort terug aan de slag als coach? Scifo nam vorig jaar zelontslag als coach van de Belgische beloften, maar zou nu uitzicht hebben op een nieuwe uitdaging.

Volgens de Franse krant L'Equipe is hij namelijk één van de namen die worden genoemd als nieuwe trainer van FC Metz. Die ploeg staat er buitengewoon slecht voor de in de Ligue 1. In tien wedstrijden kon het amper drie punten scoren, het staat dan ook laatste. Het bestuur heeft ingegrepen door coach Philippe Hinschberger op de keien te zetten.

Scifo zou nu in beeld zijn om die Hinschberger op te volgen, al is zijn trainerscarrière voorlopig niet bepaald een hoogvlieger. Hij zit al vijftien maanden zonder werk nadat hij in juli 2016 ontslag nam bij de Belgische Voetbalbond. Hij deed dat naar eigen zeggen uit solidariteit met de ontslagen bondscoach Marc Wilmots. Sindsdien is er nauwelijks iets vernomen rond Scifo, maar zou hij een verrassende nieuwe uitdaging kunnen aangaan.

Update 18.10: FC Metz heeft uiteindelijk niet gekozen voor Scifo, maar wel voor Frédéric Hantz. Dat maakt de club zelf bekend via haar website.