Benavente ontpopt zich alweer tot matchwinnaar en laat Gent verweesd achter

Benavente ontpopt zich alweer tot matchwinnaar en laat Gent verweesd achter

27-10-2017 22:24

Gent heeft de goede vorm van de voorbije weken niet verder kunnen zetten. Het ging onderuit tegen Charleroi, dat zich herpakte na enkele moeilijke weken. Het werd 2-1 voor de thuisploeg.

Dat Gent vol vertrouwen zat na de goede resultaten van de voorbije weken was er in het begin duidelijk aan te zien. De bezoekers hadden aanvankelijk het meeste balbezit en claimden zelfs een strafschop. Na tussenkomst van de videoref besloot scheidrechter Sebastien Delferière echter dat het geen penalty waard was.

Een wake-upcall voor Charleroi, dat naarmate de wedstrijd vorderde ook meer in de match kwam. Het kon enkele keren licht dreigen. Op slag van rust werd het dan toch beloond. Cristian Benavente kon nog voor de pauze de 1-0 op het scorebord plaatsen.

Goals aan beide kanten
Na de pauze probeerde Gent die gelijkmaker te scoren, Charleroi profiteerde echter van de ruimte. Na een knappe actie van Amara Baby belandde de bal met een gelukje tot bij Benavente. De attente middenvelder was er snel bij en bedankte voor het geschenk: 2-0 en Charleroi op weg naar de winst.

Het leek boeken toe voor Gent. Yves Vanderhaeghe gooide er Thomas Foket in. Blijkbaar ook de geluksamulet voor Gent. Amper enkele seconden na zijn inbreng stond het 2-1 na een bijzonder knap doelpunt van Kubo. Na een bijzonder spannende slotfase bleef het echter bij die 2-1 stand.