Bayern München wint bekerthriller van Leipzig

Bayern München wint bekerthriller van Leipzig

25-10-2017 23:42

Bayern München heeft zich woensdagavond laat geplaatst voor de derde ronde van de DFB Pokal. RB Leipzig werd in een thriller na penalty's verslagen.

Vanaf minuut één maakten Bayern en Leipzig er in de Red Bull Arena een boeiend schouwspel van. De wedstrijd voltrok zich in een moordend tempo en beide ploegen speelden op het scherpst van de snede. Na een helft zonder doelpunten ontbrandde het duel na rust volledig. Daar ging een opvallend moment aan vooraf met Ralf Rangnick, technisch directeur van Leipzig. Hij zocht na het rustsignaal de scheidsrechter op met zijn iPhone om aan te tonen dat hij fout zat bij een penaltymoment.

In de tweede helft gaf Naby Keïta onbedoeld het startsein voor een spektakelstuk met een rode kaart, nota bene zijn derde in zijn laatste zeven wedstrijden. Leipzig kwam wel op voorsprong. Emil Forsberg benutte een strafschop. Vijf minuten later, in de 73ste minuut trok Thiago Alcantara de stand gelijk met een rake kopbal:1-1. Vervolgens was het een klein wonder dat vooral Bayern niet tot scoren kwam in de slotfase.

Ook de verlenging, waarin Leipzig er met tien man volledig doorheen zat, leverde geen doelpunten op. De penaltyserie moest daardoor de beslissing forceren. Daarin hield Bayern het hoofd koel. Duits international Timo Werner werd  de schlemiel van de avond door als enige te falen vanaf elf meter, waardoor Bayern - met dank aan doelman Sven Ulreich - doorbekert in de DFB Pokal.