Club krijgt gelijk na zaak-Coopman, invloed op alle andere clubs in België

Club krijgt gelijk na zaak-Coopman, invloed op alle andere clubs in België

25-10-2017 06:57
4

De Pro League heeft na de kritiek op Club Brugge na het dossier-Coopman besloten om de huurlingeproblematiek in België te bespreken. Daar is nu ook een opvallende beslissing over gekomen, eentje die vanaf 2018 (en dus dit seizoen nog) voor een grote verandering zal zorgen.

Op 14 december keurt de Algemene Vergadering van de Pro League een nieuw reglement goed. Vanaf 1 januari 2018 zullen huurlingen van wie het loon nog gedeeltelijk betaald wordt door hun moederclub niet meer mogen aantreden tegen die ploeg. Zo zal Sander Coopman niet mogen spelen tegen Club in Play-Off 1, maar mogen ook Aaron Leya Iseka en Idrissa Doumbia niet uitkomen tegen Anderlecht. Dat weet Het Nieuwsblad.

Als Waasland-Beveren blijft overtuigen en Play-Off 1 haalt, mogen ook Davy Roef en Isaac Kiese Thelin niet uitkomen tegen paars-wit. De Brusselaars betalen namelijk een deel van het loon door. Dodi Lukebakio, die volledig betaald wordt door Charleroi, zou wel mogen spelen tegen Anderlecht in Play-Off 1. De nieuwe regelgeving komt er na de kritiek op Club Brugge, die ploegen die een speler van Club Brugge huren een som laat betalen als het de speler in kwestie wil opstellen tegen Blauw-Zwart.