Heeft Oranje snel nieuwe bondscoach? Zou ideaal vervolg zijn van mijn carrière

Heeft Oranje snel nieuwe bondscoach? "Zou ideaal vervolg zijn van mijn carrière"

24-10-2017 13:05
2

Ronald Koeman wil aan de slag bij het Nederlands elftal. Dat laat de maandag bij Everton ontslagen oefenmeester doorschemeren in een interview met Voetbal International.

"Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik het een mooie job vind, maar Everton had mijn prioriteit en daar had ik wel genoeg om me druk over te maken", vertelt Koeman in het weekblad. De coach wil nog steeds een keer bondscoach van het Nederlands elftal worden. "Ik denk dat ik het goed zou kunnen en eigenlijk ook wel dat het nodig is. Als je alles zo bij elkaar optelt, lijkt het onvermijdelijk dat ik het een keer ga worden. Alleen: wanneer weet je nooit. Maar uiteindelijk zou Oranje ook een ideaal vervolg zijn van mijn carrière."

Nederland zit na het vertrek van Advocaat op 1 december zonder bondscoach en dus lijkt de weg vrij voor Koeman. "Het Nederlandse voetbal gaat me aan het hart en twee toernooien missen... Ja, dat is heftig. Tegelijk zeg ik dat er wél iets moois kan gaan ontstaan. Ik ben het met bondscoach Dick Advocaat eens als hij stelt dat het allemaal niet zo dramatisch is. Je moet je alleen wel aanpassen aan je materiaal."