Lieveling van Racing Genk onthult: Hij wilde mijn contract verscheuren

Lieveling van Racing Genk onthult: "Hij wilde mijn contract verscheuren"

24-10-2017 11:15

In het seizoen 2001-2002 haalde Racing Genk de tweede landstitel uit zijn geschiedenis. Dé draaischijf van die ploeg was Josip Skoko, samen met Wesley Sonck en Moumouni Dagano vormde hij de sleutel tot de titel. Nochtans was hij ei zo na vertrokken zonder één minuut te spelen.

De inmiddels 41-jarige Australiër onthult in Het Belang Van Limburg dat Johan Boskamp, die in 2000 aankwam bij Genk, hem helemaal niet wilde. "Boskamp wilde dat mijn contract verscheurd zou worden. Maar daar wou ik niet van weten, ik wilde me bewijzen bij de nieuwe coach. Dat lukte vrij snel, we hadden na enkele weken al een sterke band. Zo sterk dat Boskamp me zes jaar later naar Stoke City haalde, toen hij er manager was."

Genk kwam echter pas echt onder stoom onder Sef Vergoossen. "Vergoossen kreeg er met Mirsad Beslija en Moumouni Dagano extra snelheid bij, de rest van de groep was al gevormd en hing goed aan mekaar. We waren vooral erg complementair. Bernd Thijs en ik waren balvast, op de flanken hadden we met Daerden, Chatelle en Beslija jongens met veel loopvermogen en voorin een sterke - Dagano - en een slimme - Sonck - spits. Ook defensief zat het stevig in mekaar."

Skoko denkt nog vaak terug aan zijn Belgische successen. "Het werd één van de mooiste seizoenen uit mijn carrière, ik werd er even stil van toen ik de beelden terugzag. Nochtans heb ik ze al vaker gezien, ik heb in Australië nog een stapeltje videobanden liggen", lacht de ex-middenvelder.