Wilde plannen bij Anderlecht: 'Spelers gaan uitslapen in containers'

Wilde plannen bij Anderlecht: 'Spelers gaan uitslapen in containers'

24-10-2017 10:25
3

René Weiler is nu al een tijdje weg bij Anderlecht, maar heeft wel sporen nagelaten. Zo heeft hij onder meer ook de slaapzaal laten opdoeken, die zijn omgebouwd tot burelen. Hein Vanhaezebrouck is daar niet blij mee en zoekt een oplossing.

Vanhaezebrouck wil dat de spelers kunnen slapen in het oefencomplex. "Ik evalueer alles en wellicht zullen we zaken veranderen. We moeten vooral slaapplaatsen voorzien. Zeker als ons programma minder druk wordt, wil ik de spelers langer op de club houden en vaker twee keer per dag trainen. Tussendoor is rust dan belangrijk",  klinkt het in Het Nieuwsblad.

Vanhaezebrouck wil echter vooral dat de spelers apart kunnen slapen. "Voor slaapzalen ben ik niet zo te vinden. Als dan iemand lawaai maakt, doet de rest geen oog dicht. Liever individuele kamers."

Een voorlopige oplossing voor Anderlecht die al besproken werd is het gebruik van omgebouwde containers. Die zijn echter nog niet besteld. "Containers? We zien wel. Ik denk niet dat Anderlecht meteen een nieuw gebouwtje zal zetten", zo meldt Vanhaezebrouck nog.

Bijkomend voordeel
Vanhaezebrouck zou evenwel niet rouwig zijn om die oplossing, want de containers zouden rond het oefenveld staan. Ideaal om pottenkijkers weg te houden die komen spioneren. "De poort is wel dicht, maar voor de rest is er hier niets dicht", klaagt Vanhaezebrouck.