Ex-trainer RSCA over grote voorsprong van Club Brugge: Geen slechte zaak

Ex-trainer RSCA over grote voorsprong van Club Brugge: "Geen slechte zaak"

24-10-2017 09:09
6

Met 30 op 33 lijkt niets of niemand Club Brugge te kunnen tegenhouden. Blauw-Zwart staat ruim aan de leiding én houdt grote concurrent Anderlecht op twaalf punten. Als Club zo verder raast, zou de voorsprong tegen de Play-Offs wel eens ongezien hoog kunnen zijn.

In Het Laatste Nieuws laat Ariël Jacobs zijn licht schijnen over de huidige competitie. De ex-trainer van Anderlecht weet als geen ander dat een mooie voorsprong bij de start van Play-Off 1 geen garantie is op de titel. Toch is er sinds het seizoen 2009-2010, toen Anderlecht ook twaalf punten voorsprong had na de reguliere competitie, vooral mentaal iets veranderd. "Nu stelt een ploeg zich daarop in en zou het best tevreden zijn met zes punten voor", reageert hij op de puntendeling voor de Play-Offs.

In dat seizoen werd Anderlecht kampioen, met maar liefst 18 punten voorsprong op Gent en Club Brugge. Het was voor Jacobs dan ook niet evident om zijn spelers te prikkelen. "Het moeilijkste voor mij als trainer was nog om de spelers gemotiveerd te houden." Toch maakt de puntendeling de Play-Offs nog iet of wat spannend.

"Voor de neutrale voetballiefhebber was dat misschien geen slechte zaak, maar toch. Als Club Brugge zijn voorsprong nog verder uitbouwt, dan moeten de Play-Offs straks zelfs niet meer gespeeld worden", besluit Jacobs.