Vanhaezebrouck blijft niet bij de pakken zitten: “We zullen zaken veranderen”

Vanhaezebrouck blijft niet bij de pakken zitten: “We zullen zaken veranderen”

24-10-2017 08:43
14

Hein Vanhaezebrouck verloor met zijn team zondag van Racing Genk (0-1). De coach van Anderlecht drukt stempel enorm op het veld. Hij gooit het over een heel andere boeg dan zijn voorganger. Nu wil hij ook het oefencomplex gaan aanpakken.

Bij AA Gent kreeg Vanhaezebrouck mee inspraak bij de bouw van het nieuwe oefencomplex. Bij Anderlecht werd er in 2011 een splinternieuw trainingscentrum ter waarde van 10 miljoen geopend. Toch kan het volgens Vanhaezebrouck nog beter. "Ik evalueer alles en wellicht zullen we zaken veranderen", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Vanhaezebrouck wil zijn spelers meer kunnen laten rusten. "We moeten vooral slaapplaatsen voorzien. Zeker als ons programma minder druk wordt, wil ik de spelers langer op de club houden en vaker twee keer per dag trainen. Tussendoor is rust dan belangrijk." Onder Weiler had paars-wit twee slaapzalen, maar die werden opgebouwd tot burelen.

Van slaapzalen is Vanhaezebrouck niet echt een fan. "Pff, voor slaapzalen ben ik toch niet zo te vinden. Als er één iemand lawaai maakt, doet de rest geen oog dicht. Liever individuele kamers." Volgens de RSCA-coach is er ook te weinig privacy op en rond het oefencomplex. Een container zou een oplossing kunnen bieden. "Ik denk niet dat Anderlecht meteen een nieuw gebouwtje zal zetten", besluit hij.