'Europese toptrainers staan klaar om Koeman op te volgen bij Everton'

'Europese toptrainers staan klaar om Koeman op te volgen bij Everton'

24-10-2017 08:11

Thomas Tüchel en Carlo Ancelotti zijn de droomkandidaten van Everton, dat zoekt naar een opvolger van de ontslagen Ronald Koeman. De Duitse trainer zou reeds benaderd zijn door The Toffees, maar hij wil geen overhaaste beslissing nemen.

Dat heeft volgens The Daily Mirror alles te maken met het feit dat ook Bayern München geïnteresseerd is in zijn diensten. Daar is hij in beeld om komende zomer Jupp Heynckes op te volgen. Tüchel vertrok afgelopen zomer bij Borussia Dortmund, nadat het niet meer boterde met de clubleiding. In Dortmund werd hij opgevolgd door Peter Bosz.

The Sun stelt dat Everton-eigenaar Farhad Moshiri een bewonderaar is van Ancelotti. De Italiaan, die eind september op straat werd gezet door Bayern, staat – enigszins verrassend – open voor een dienstverband op Goodison Park. Wel verwacht hij dat huidig Swansea City-manager Paul Clement als zijn rechterhand gaat fungeren. Aanvankelijk leek Ancelotti te kiezen voor een sabbatical.

In het League Cup-duel met Chelsea van woensdag neemt beloftentrainer David Unsworth de honneurs waar. Koeman werd maandag de wacht aangezegd na een 2-5 nederlaag tegen Arsenal.