Foket eindelijk weer voetballer: Zou voor tien jaar bijtekenen

Foket eindelijk weer voetballer: "Zou voor tien jaar bijtekenen"

24-10-2017 08:00
1

Na 3,5 maanden mag Thomas Foket zich eindelijk terug voetballer noemen. De Gent-speler zag een transfer naar Italië afspringen door hartproblemen. Zijn rentree bij de A-kern kwam er nog niet, maar lang zal dat allicht niet meer op zich laten wachten.

Maandagavond speelde Foket voor de tweede week op rij mee met de beloften van AA Gent. Wel werkte hij voor het eerst de volle 90 minuten af, zonder last. Vrijdag in Charleroi komt de Brusselaar in aanmerking voor zijn comeback bij de eerste ploeg. De match van dinsdag tegen Eupen komt nog te vroeg. In Het Nieuwsblad blikt de rechterflankspeler terug op zijn hartoperatie en revalidatie.

"Toen men mij vertelde dat ik zes maanden zou moeten herstellen, was ik eigenlijk al blij", valt Foket uit de lucht. "Het was dat of nooit meer voetballen. Dan zeg je: zes maanden is niks. Na vier weken was ik alweer aan het fietsen en lopen." Schrik voor een terugkeer had hij niet. "Ik heb nooit getwijfeld aan mijn fysieke kwaliteiten."

Toch relativeert Foket de hartproblemen. "Ik heb een blessure gehad die voor een voetballer minder erg is dan een afgescheurde kruisband. Ik ben nog jong, dus als ik weer mijn niveau haal, is alles opnieuw mogelijk."

Aflopend contract
De Brusselaar zag een transfer naar Atalanta mislopen. Foket maakt er zich niet druk in. "In plaats van Atalanta ben ik terug bij AA Gent, dat is aanpassen. Maar ik zit hier goed. Ik zou bij wijze van spreken voor tien jaar bijtekenen mochten ze me dat aanbieden."

Momenteel heeft Foket bij de Buffalo’s nog een contract van één jaar. Hoe moet het verder nadien? "Er zal wel iets moeten gebeuren, want ik kan dat contract niet laten aflopen. Als ik mijn niveau haal, zullen we weer samenzitten, maar het is niet iets wat me momenteel bezig houdt", besluit Foket.