Anderlecht-huurling laat zich opmerken: “Ik weet dat ik goeie spits ben”

Anderlecht-huurling laat zich opmerken: “Ik weet dat ik goeie spits ben”

24-10-2017 07:41

Het gaat Isaac Kiese Thelin momenteel voor de wind. Met zijn team Waasland-Beveren won hij met 2-5 op het veld van Zulte Waregem. De Zweed nam maar liefst vier goals voor zijn rekening. De huurling van Anderlecht weet waarom het in Brussel minder vlot liep.

Thelin scoorde al zeven doelpunten sinds zijn overgang naar het Waasland. Afgelopen zondag lukte hij er zelfs vier in één wedstrijd. Anderlecht zal dit zonder twijfel ook gezien hebben, al kreeg de aanvaller niet zo veel complimentjes. "Van sommige spelers wel. Niet van bestuurders. Maar dat begrijp ik, ze hadden net verloren en waren daar mee bezig", aldus Thelin aan Het Nieuwsblad.

De Zweed kon bij paars-wit zijn stempel nooit echt drukken. Hij weet waar het schoentje wrong. "Simpel, de bal ging er niet in. Nu gaan ze er wel in dat zorgt voor een positieve flow." Toch twijfelt Thelin niet aan zijn kwaliteiten. "Ik weet dat ik een goede spits ben. Eentje die altijd hard werkt, sterk is én kan combineren."

Enkele weken geleden wist Thelin zelfs te scoren tegen zijn eigen club, een raar gevoel volgens de Zweed. Vieren deed hij dan ook niet. "Het is raar, scoren tegen je eigen ploeg. Plots viel de honger weg. Ik sprak erover met mijn manager: ik moet mentaal harden worden in die dingen, dat is ook een deel van mijn ontwikkeling", besluit Thelin.