Recordaankoop Anderlecht op weg naar exit? Zoeken naar oplossing

Recordaankoop Anderlecht op weg naar exit? "Zoeken naar oplossing"

24-10-2017 07:00
8

Anderlecht verloor afgelopen weekend met 0-1 van Racing Genk. Sterkhouders als Sofiane Hanni, Henry Onyekuru en Lukasz Téodorczyk lieten het andermaal afweten. Wie nauwelijks aan spelen toekomt, is Nicolae Stanciu. De Roemeen heeft dringend speelminuten nodig, anders dreigt zijn manager met een vertrekt.

De recordaankoop van Anderlecht zit te verkommeren op de bank bij paars-wit. 'De man van tien miljoen' kon zich het afgelopen jaar nauwelijks doorzetten. Zijn vrouwelijke manager, Ana-Maria Proden, gooit nu een bommetje. "Ik wil uitleg van 'Mister Herman'", vertelt ze aan Het Laatste Nieuws.

De schuld ligt volgens Proden bij de trainer. "De coach moet mijn speler blijkbaar niet, maar uitleg heeft Nicolae nog niet gekregen. Kijk, ik wil die stilaan wel." De entourage van Stanciu weet waar ze naartoe wil. "Voor mij is het simpel: Als Anderlecht Nico niet goed genoeg vindt, dan zoek ik in januari een oplossing – een definitieve transfer of een uitleenbeurt", is Proden zeker van haar stuk.

Tijdens de zomermercato had Stanciu zelfs al elders kunnen spelen. "Afgelopen zomer was er voldoende interesse, maar toen liet de clubleiding verstaan dat Nico een sleutelpion zou worden. Dat is voorlopig niet gebeurd." Proden zelf is verbaasd dat de Roemeen zo weinig aan spelen toekomt. "Nico is toch een grote speler? Ik snap er niks van. En veel landgenoten met mij", besluit ze.