Het probleem van Anderlecht blootgelegd: 'Dienende spelers moeten belangrijk zijn'

Het probleem van Anderlecht blootgelegd: 'Dienende spelers moeten belangrijk zijn'

23-10-2017 23:20
2

Hein Vanhaezebrouck heeft nog veel werk bij RSC Anderlecht. Paars-wit ging afgelopen weekend met 0-1 onderuit tegen Racing Genk na een matige wedstrijd. Het Nieuwsblad meent te weten waar het grote probeem ligt.

"Het probleem van Anderlecht is momenteel dat dienende spelers belangrijke spelers moeten zijn", stelt de krant. "Kums of Dendoncker in vorm: zij moeten Anderlecht dragen. Maar Kums heeft zijn stempel nog niet kunnen drukken. En een goeie Dendoncker -en dat is hij nog altijd niet- hoort altijd op het middenveld te staan en niet in de defensie."

"Pieter Gerkens is een goede voetballer, maar hij is een dienende speler. Hetzelfde geldt voor Adrien Trebel. Die is bij wijze van spreken goed voor een goal en een assist per seizoen. Dienende spelers zijn niet de namen die je eerst op je bord zet als je een wedstrijd wil winnen. De belangrijke spelers weer aan de praat krijgen in dat middenveld, dat moet Vanhaezebrouck zien op te lossen. Als de wedstrijd tegen Genk onder Weiler had plaatsgevonden, dan had je bij de rust al een striemend fluitconcert gehad."